DE Gömda EU-Barnet

(jag hittade en grej på google riktigt äckligt faktiskt!)


DE GLÖMDA EU-BARNEN
464 HÅLLS GÖMD FRÅN MÄNNISKOSMUGGLARNA Sabinas ben är skeva och snedvridna efter människosmugglarnas misshandel. Ju mer hon haltade, desto mer värdefull var hon som tiggare för ligan. I dag är Sabina 14 år och hålls gömd i ett bevakat hus någonstans i Belgien.


”Maffian

slog

sönder

mina ben”



Sabina var elva år när hon såldes till en liga med människosmugglare. De krossade hennes höft för att hon skulle fungera bättre som tiggare.
I dag har de träffat barnen som utnyttjas som slavar av traffickingligorna. Fler än 100 000 minderåriga tvingas ut på gatorna för att tigga eller sälja sex. Och detta i EU våren 2001.
I tre dagar berättar Aftonbladet om EU:s glömda barn. Barnen som knappast hamnar i fokus när EU:s toppolitiker träffas i Stockholm på fredag.


T

ligan som köpte Sabina för 100 dollar ville ha flickan för att hon hade en missbildad höftled. De slog sönder Sabinas höft så att skadan blev ännu värre.
De skulle fortsätta att slå så länge hon var i deras våld. Ju mer Sabina haltade, desto värdefullare var hon som tiggare. Sabina är bara ett av drygt hundratusen barn som utnyttjas av maffialiknande så kallade traffickingligor inom den Europeiska unionen. Många av barnen är tiggare som Sabina, men de flesta tvingas prostituera sig.

Lyckades fly från ligan
För tre veckor sedan lyckades Sabina fly. Hon gömmer sig nu på en hemlig adress i ett så kallat säkerhetshus som drivs av en ideell organisation i Belgien. Meningen var att hon skulle smugglas till England.
Sabina har hunnit fylla 14 år. Efter åratals förtryck och stryk är hon skräckslagen. Kryper djupt in i ett hörn av soffan när främmande personer närmar sig henne. Det är först efter flera timmars lugnande samtal som hon inser att ingen i omgivningen vill henne något ont.
Då vågar hon för första gången titta upp. Hon ler skyggt men i hennes blick finns fortfarande en djup och hunsad rädsla.
Sin första tid som tiggarbarn var Sabina i Polen dit hon smugglats från sitt hemland. Under nätterna hölls hon inlåst i en källare tillsammans med andra tiggarbarn. De frös ofta, maten de fick var usel. På morgnarna kördes barnen ut och placerades i var sitt gathörn där de sedan fick tigga fram tills det blev mörkt.
Barnen var ständigt övervakade av ligans medlemmar. Alla pengar de fick tvingades de lämna ifrån sig. De stannade några månader i varje stad. Efter en tid i Polen smugglades Sabina vidare in i EU där tiggeriet fortsatte.
”De värsta just nu är de albanska ligorna. De är beredda att stympa småbarn för att tjäna pengar”
När Sabina hade varit tiggarbarn i drygt ett år våldtogs hon av tre män. Hon blev bunden för att inte kunna göra motstånd. Slogs medvetslös när hon ändå skrek. Hon blev gravid.
Sabina var bara 13 år när hon födde sitt barn men det togs genast ifrån henne. Hon vet inte vad som sedan hände med barnet. Det såldes troligtvis vidare till en annan människosmugglarliga. Både Sabina och bebisen hade smittats av syfilis av våldtäktsmännen.
Två dagar efter födseln tvingades Sabina ut på gatan igen för att tigga.









för er som vill läsa mer så finns länken här





Kommentarer
Postat av: carro/camilla/emelie

men herregud hur kan man göra så mot ett barn!!

2010-07-21 @ 17:59:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0